LEED | BREEAM | EDGE Yeşil Bina Danışmanlığı & İnşaat Proje Yönetimi 

Facebook Twitter Gplus RSS
Home İnşaat Proje Yönetimi Energy Star Türkiye – Bina Enerji Yönetimi

Energy Star Türkiye – Bina Enerji Yönetimi

 

SED‘ in bünyesindeki Bina Enerji Yöneticileri binanız için kanuni zorunluluklarının yerine getirmesinde ve devamlı olarak enerji tüketiminizi izlenerek tasarrufa yönelik kararların alınması ve aynı zamanda yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması konusunda size özel çözümler üretmektedir. Ayrıca, uluslararası yetkili enerji mühendislerimiz tarafından U.S. Environmental Protective Agency’s (EPA’s) Energy Star Certification, – Energy Performance Rating Derecelerine göre hesaplanan; binanın mevcut durumlarındaki Minimum Enerji Verimlilik Performans Etüdlerinin sonuçlarına göre, binaların sahip olması gereken Optimum Enerji Verimlilik Performası hesaplanır ve bu hesaplamaların sonucu binanın enerji verimlilik derecesini ölçen uluslararası “ENERGY STAR Certificate“-Skor Tablosu çıkarılır ve binanız 1-100 arasında bir skor alarak tüm dünyadaki benzer ölçekteki binalarla karşılaştırılıp mevcut  enerji verimlilik seviyesi belirlenmiş ve daha önce yapılan iyileştirme çalışmaları varsa bu çalışmaların verimlilik etkisi kanıtlanmış olur. Yapıların  EnergyStar Sertifikası alabilmesi için 75 ve üzeri bir skor almaları gerekmektedir. Bu yapılar ticari ofis binası,üretim tesisleri, okul veya hastane binaları olabilir. Uzmanlarımız tarafından hesaplanan baseline” Energy Star skoru LEED projelerinde mevcut binalar için kullanılır ve proje bu skorun 1-100 arasındaki seviyesine göre ek puan kazanır. LEED yeşil bina projelerinde Enerji bölümünden ek puan alabilmek için 70 puan ve üzeri puan almak şarttır.

Bu enerji yönetimi bir binanın veya işletmenin devamlı olarak enerji maliyetlerinin izlenmesi ve tasarruf potansiyellerinin belirlenmesi işlemidir. Energy Star sertifikası hakkında ayrıntılı bilgi almak için lütfen uzmanlarımızla iletişime geçin.

Günümüzde artık kurum ve kuruluşların bina enerjisi yönetimi konusunda bazı zorunlulukları vardır.

Son olarak yeni düzenlenen 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ve onun alt yönetmelikleri gereğince; kapalı alanı 20.000 metrekareden′ büyük veya yıllık enerji sarfiyatı 500 TEP’den (ton eşdeğer petrol) fazla olan binalar enerji yöneticisi görevlendirmek zorundadır.